Mijnsheerenland

Mijnsheerenland heeft circa 4.500 inwoners. Het is het enige dorp in de Hoeksche Waard dat niet aan een dijk gebouwd is. Het dorp kenmerkt zich door de entree via de lommerrijke Raadhuislaan, de ruime opzet van woonwijken met veel groen en haar ligging aan de Binnenmaas. Veel inwoners zijn in de zomer te vinden bij het zwemstrandje en de watersportvereniging aan de Binnenmaas, dat op loopafstand van de meeste Mijnsheerenlandse woonwijken ligt. Het dorp heeft zich de laatste jaren uitgebreid met een nieuwe wijk (het Raadhuispark) waarin ook een nieuwe Plus-supermarkt, marktplein en twee basisscholen te vinden zijn. Vanzelfsprekend heeft het dorp een hockey-, tennis- en voetbalvereniging.

De uitvalswegen en goed openbaar vervoer zorgen voor een goede bereikbaarheid van het dorp. Zo brengt de bus je in 20 minuten naar Rotterdam Zuidplein en met de auto is dat zelfs nog sneller.

Op ongeveer 1 kilometer afstand ligt recreatieoord ‘de Binnenmaas’ met allerlei attracties waaronder een openluchtzwembad, grote speeltuin, kinderboerderij, restaurant en pannenkoekenhuis.

Aanbod uit Mijnsheerenland

Mijnsheerenland