Zuid-Beijerland

Zuid-Beijerland is een heerlijk rustig dorp met circa 3.500 inwoners met voldoende winkelaanbod voor de dagelijkse boodschappen. Het winkelcentrum met een Albert Heijn, Etos, verse bakker en groentenboer is het hart van het dorp met daaromheen de kleinschalige woonwijken welke ruim van opzet zijn en voorzien van veel groenstroken met speelplaatsen.

Natuurgebied Tiendgorzen en natuureiland Tiengemeten bevinden zich net buiten het dorp ter hoogte van buurtschap de 'Nieuwendijk' en zijn beiden een paradijs voor rustzoekers, wandelaars en vogelliefhebbers. Tiengementen kent ook een natuurspeeltuin voor kinderen. Vanuit Zuid-Beijerland kunt u genieten van uitgebreide fiets- en wandelmogelijkheden door de uitgestrekte polder en over schilderachtige dijkjes. In de zomer recreëren de Zuid-Beijerlanders graag bij de Hitserse Kade aan het water van het Haringvliet. Verder kent Zuid-Beijerland een hippe woonwinkel (Konijnendijk Woontrends) en een groot Modehuis (eveneens Konijnendijk). Een leuk autenthiek detail van het dorp is Korenmolen Landzigt die vandaag de dag nog steeds voorziet in granen, zaden en meel.   

Zuid-Beijerland is rond 1630 gesticht toen de slikken van De Hitsert werden ingedijkt als deel van de Groot-Zuid-Beijerlandsche Polder. Op de dijk ontstond het gelijknamige dorp, welke door sommige inwoners ook nog wel de “De Hitsert” wordt genoemd. 

Aanbod uit Zuid-Beijerland

Zuid-Beijerland