Kooidieplaan 0 ong
Maasdam

Omschrijving

Kooidieplaan 1 te Maasdam.

Riant wonen op één van de drie landhuiskavels van Landgoed Bonaventura. Gelegen ten zuidoosten van Maasdam, waarvan nog één kavel beschikbaar is met een afmeting van 1.500 m² (ONDER OPTIE).

Altijd al gedroomd van buitenaf wonen en toch relatief nabij de voorzieningen en uw eigen droomhuis bouwen? Dat kan op landgoed Bonaventura in Maasdam. Van de drie kavels is er nog één beschikbaar.

Schitterende vergezichten, rust, ruimte en stilte om je heen, dat is wonen op Landgoed Bonaventura, gelegen in de Hoeksche Waard in Zuid-Holland. Hoe geweldig zou het zijn wanneer je thuiskomt en je rijdt de eikenlaan op van je eigen landgoed. Maar liefst 5,5 hectare nieuwe natuur met loofbos, graslanden, waterpartijen en lanen en drie landhuiskavels.

Ligging:

Het nieuwe landgoed is gelegen aan de rand van het dorp Maasdam, grenzend aan de Binnenmaas aan de Bonaventurase dijk (een parallelweg van de Trambaan), direct ten zuidoosten van de dorpskern van Maasdam. De gronden zijn onderdeel van de polder Nieuw-Bonaventura.

Het dorp Maasdam ligt op het Zuid-Hollandse eiland de Hoeksche Waard in de voormalige gemeente Binnenmaas. De Hoeksche Waard is Nationaal Landschap. Nationale Landschappen zijn een unieke combinatie van cultuur-historische en natuurlijke elementen en verstellen daarmee het verhaal van het Nederlandse landschap. Dijken, water en open landschap geven de voormalige gemeente Binnenmaas haar bijzondere karakter. De voormalige gemeente telt ongeveer 29.000 inwoners en is ruim 7.500 hectare groot. De voormalige gemeente bestaat uit de dorpen ’s-Gravendeel, Heinenoord, Maasdam, Mijnsheerenland, Puttershoek en Westmaas.

Bereikbaarheid:

Landgoed Bonaventura is uitstekend bereikbaar. Het landgoed biedt landelijk wonen op slechts 7 kilometer afstand van de A29: de snelweg tussen Rotterdam en Bergen op Zoom/Antwerpen. En 12,5 kilometer afstand van de A16: de snelweg tussen Rotterdam, Dordrecht en Breda. Het centrum van Rotterdam en Breda zijn binnen een half uurtje te bereiken, Dordrecht in ca. 20 autominuten.

De inrichting:

De Hoeksche Waard is een landschap met uitgebreide agrarische landerijen dooraderd door dijken, kreken en sloten. De inrichting van het Landgoed Bonaventura sluit aan bij de robuuste rechtlijnige opbouw van het verkavelingspatroon van de polder Bonaventura. De landhuiskavels liggen als een ruimtelijk eiland in het open natuurgebied en worden omzoomd door een mooi groen kader. Afwisseling in het groen en diverse zichtlijnen geven een gevarieerde visuele relatie tussen de landhuizen en het omliggende landschap. Op het landgoed bevinden zich in een speelse afwisseling bomen, boomweiden, kleine bosjes, water en rietbermen gelegen te midden van graslanden.

Uw eigen landhuis

De drie bouwkavels liggen als een groen eiland in deze prachtige omgeving. Kavel 1 heeft een oppervlakte van ca. 1.500 m².

In het beeldkwaliteitsplan, dat onderdeel is van het bestemmingsplan, staat beschreven binnen welke randvoorwaarden er gebouwd mag worden. De bebouwing van het nieuwe landgoed vormt een visuele eenheid. Het ontwerp is eigentijdse vertaling van de typologieën van (heren-) huis, boerenschuur en wagenschuur. Het zogeheten Zuid-Hollandse Boerenerf ensemble heeft een directe relatie met de kwaliteit en samenhang van het Landgoed Bonaventura.

De villa’s zullen ieder een uniek karakter hebben, maar zullen zich dienen te kenmerken door overeenkomsten in metselwerk, dakhelling, spanten en vorm.

Inspiratiebronnen zijn de rust en harmonie van oude dorpen en boerderijen, gebouwd met dezelfde materialen en toch allemaal verschillend.

De woningen dienen voorzien te worden van duurzame energie (gasloos bouwen).

De kopers zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van de landhuizen. De kopers verzorgen voor hun rekening de aanvraag van de benodigde vergunningen, de aanvraag en aanleg van de nutsvoorzieningen alsmede de aanleg van het verharden van het mandelige erf.

Kavel 1 (Kooidieplaan 1): ONDER OPTIE
• Oppervlakte kavel: 1.500 m²
• Koopsom: € 420.000,- v.o.n. (inclusief BTW en notariskosten)
• Exclusief een bijdrage van € 250,- per maand voor onderhoud landgoed en lange termijn reservering bestrating (mandelig eigendom).

Kavel 2 (Kooidieplaan 2) VERKOCHT
• Oppervlakte kavel: 2.000 m²
• Koopsom: € 450.000,- v.o.n. (inclusief BTW en notariskosten)
• Exclusief een bijdrage van € 250,- per maand voor onderhoud landgoed en lange termijn reservering bestrating (mandelig eigendom).

Verkoper bekostigt een bijdrage van € 25.000,- per kavel ten behoeve van erfverharding, toegangspoort, 1/3 parkeerplaatsen, toegangsweg (mandelig) en aansluitingen persriool, elektra en water).

Openstelling:

Landgoed Bonaventura wordt opengesteld voor het wandelend publiek waardoor het een bijdrage levert aan de extensieve recreatiemogelijkheden voor de omgeving. De bezoeker kan vrijuit wandelen op de semi-verharde paden door de bomenlanen, bosschages en kruidenrijke graslanden. De wandelroutes sluiten aan op de wandelknooppunten vanuit Maasdam aan de Trambaan en de Poelwijk ’s-Gravendeelseweg.

De bouwkavels zijn niet voor publiek toegankelijk. Auto’s zijn niet toegestaan op het landgoed met uitzondering van bestemmingsverkeer. De oprijlaan naar de landhuizen wordt afgesloten met een hek. Voor recreatieve bezoekers van het Landgoed zijn er parkeermogelijkheden bij de ingangen van de Trambaan.

Voor meer informatie of een informatief gesprek kunt u contact opnemen met ons kantoor.
Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Specificaties

Overdracht

Vraagprijs
€ 420.000 v.o.n.
Status
Verkocht
Oplevering
In overleg

Bouw

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
1.500m²

Indeling

Locatie

[ { "address": "Kooidieplaan 0", "zipCode": "3299", "city": "Maasdam", "lat": 51.7906836, "lng": 4.5537305, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Contact opnemen

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Kolf Makelaardij

Oostdijk 36
3261 KH, Oud-Beijerland
0186 - 577 090
info@kolf.nl

Woningen uit de buurt

Verkocht
Gatsedijk 18
Maasdam
€ 450.000 k.k.
Verkocht
Sportlaan 18
Maasdam
€ 475.000 k.k.
Verkocht
Gatsedijk 11
Maasdam
€ 350.000 k.k.